21 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 25.11.16, 22:05 @kararsiz-esmer Nr.: 21 Antworten

Bir bayanin isyani
No 21 de benzer seyleri yazdim zaten..
yorumun icin tskler

-----
Gel,dedi bana,Gör,dedi bana,Öl,dedi,bana.Geldim,gördüm,Öldüm
0

Beitrag gepostet am 25.11.16, 22:06 @babey Nr.: 22 Antworten

Bir bayanin isyani
  su  götürür´den  kastim   bunun  derin  bir  sosyal  problem  oldugunu   söylemek  istedim.  yazinin  tamamina   kafa  yorsaydiniz  < suyun > bereketini  daha   kolay   anlardiniz.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 25.11.16, 22:11 @kararsiz-esmer Nr.: 23 Antworten

Bir bayanin isyani
merhaba.  konuya  bakis  perspektiviniz  mükemmel.   bu  bir  etik  ahlaki  sorun  bunun  cinsiyeti  olmaz.  konu  sahibine  yazdigim  yorumda  detayini  irdeledim.  malesef  dünyanin  her  tarafinda  kadinlara  bu  zulümler  yapiliyor.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 25.11.16, 22:12 @babey Nr.: 24 Antworten

Bir bayanin isyani
    • Şok eden dünya tecavüz raporu
      1. facebook
      2. twitter
      3. googleplus
      4. pinterest

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tecavüz vakaları azalmasına rağmen ABD tecavüz raporu listesinde ilk sırada yer alıyor.

2003 yılında 93883
    2004 yılında 95089
    2005 yılında 94347
    2006 yılında 94472
    2007 yılında 92999
    2008 yılında 90750
    2009 yılında 89241
    2010 yılında 84767 kişi tecavüze uğramıştır.

-----
0

Beitrag gepostet am 25.11.16, 22:14 @babey Nr.: 25 Antworten

Bir bayanin isyani

Arjantin'de ise tecavüz vakaları artış gösterdi.

2005 yılında 3154
2006 yılında 3264
2007 yılında 3276
2008 yılında 3377 kişi tecavüze uğramıştır.

-----
0

Beitrag gepostet am 25.11.16, 22:15 @babey Nr.: 26 Antworten

Bir bayanin isyani

Almanya'da 2003 yılına göre tecavüz vakaları yüzde 10 civarında düştü.

2003 yılında 8766
2004 yılında 8831
2005 yılında 8133
2006 yılında 8118
2007 yılında 7511
2008 yılında 7292
2009 yılında 7314
2010 yılında 7724 kişi cinsel istismara maruz kalmıştır.

Görüldügü gibi bu tür olaylar sadece bizim ülkemizde yasanmiyor..her ülkede mevcut

-----
0

Beitrag gepostet am 25.11.16, 22:20 @babey Nr.: 27 Antworten

Bir bayanin isyani
aynen dünyanın her ülkesinde mevcut olan olaylar bunlar ayrıca dickin dedigi gibi konudaki yorumları kısıtlamak gibi bir amacımızda yok sadece bir örnek verilirken tek bir ülkeyi hedef almak yerine genel olarak mevcut olan sorundan bahsetsek daha faydalı olmuş oluruz
0

Beitrag gepostet am 25.11.16, 22:22 @eses43 Nr.: 28 Antworten

Bir bayanin isyani
evet eyerki ortada bu gibi sorunlar var ise bu gibi insanlar çevremizden olsa bile yetkililere bildirerek bu gibi hasta sorunlu kişileri ihbar ederek olacak kötü durumları engellemek halk olarak en büyük görevimizdir
0

Beitrag gepostet am 25.11.16, 22:35 @kararsiz-esmer Nr.: 29 Antworten

Bir bayanin isyani
bakin  size  carpici  iki  resmi  aciklama   aktaracagim.   konu   kadina  dayak  ve  tecavüz  söz  konusu  ülke  almanya.   güya  almanya  demokrat,   sosyal  yapisi  en  saglam  ülke,  insan  haklarinin  en  ileride   oldugu  örnek  ülke.   ben  43  senedir  almanyada  yasiyorum.  bizzat  tanik  olduklarimdan  degil   alman  devletinin   ve  birlesmis  milletler   saglik  örgütünün  aciklamasini  aktaracagim  sadece.  BMSÖ  aciklamasi  almanya  yasayan  16  yas  üzeri  kadinlarin  %40  siddet  ve  tecavüz  görüyor.   alman  emniyet  müdürlügünün  almanya  tarihinde  ilk  defa  yaptigi  aciklama  2015  yilinda  127,000   kadinin   siddet  ve  tecavüz  gördügü  aciklandi   bu  kayitlara  gecen  ya  korkudan  söyleyemeyenler,  utanipta  söyleyemiyenler.   garip  olan  alman sesli  ve   görsel  medyasi  bunu  hic  gündeme  getirmiyor   türkiyedeki   yapilmasi  gerken  bir  hukuki  bir  düzenlemeyi   carpitarak  kendi  pisliklerini  kapatip  halkini  uyutmaya  devam  ediyor.  diger  bir  carpici  aciklama  ise  bu  daha  korkunc   yilda  450,000  cocuk  Aile  ici  siddet  ve  tecavüze  ugruyor.    uzatmiyacagim   bu  bir  ahlaki  sorundur,   sistem   ve  rejim  sorunudur.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 25.11.16, 22:42 @eses43 Nr.: 30 Antworten

Bir bayanin isyani
bu yazdıklarının herkes farkındada ama bakma işte türkiyede en ufak bir olay olsun türkiye düşmanı ülkeler hemen ülkemizi hedef noktası olarak gösteriyor kendi çöplüklerine bakmazlar ama başkalarının çöplügünde horozlanırlar kesinlikle isterim başlıklı açtıgım konuda dünyada olan pislkleri yazdım dünyanın bazı ülkelerinde sapıklar için özel kız erkek çocuk evleri kuruyorlar özel hayvan evleri kuruluyor kimlere hizmet verdigide ortada yani dedigim gibi sapıklıgın memleketi cinsiyeti yokk
0

Beitrag gepostet am 25.11.16, 22:49 @kararsiz-esmer Nr.: 31 Antworten

Bir bayanin isyani
evet  haklisiniz.  aci  olan  bizim   ülkemizdeki   kendi  vatandaslarimizin   bu  tür  nifak  oyunlarina  alet  olmalari.  bazi  siyasetcilerinde   bu  hassas  konuyu  istismar  etmesi  ice  islenen   tecavüz  ve  cinayetlerden  daha  feci.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 25.11.16, 22:52 @eses43 Nr.: 32 Antworten

Bir bayanin isyani
millet kafasına göre yasa çıkartıyor allahtanki en son söz cumhurbaşkanımızda bitiyor ve böyle bir yasayı onaylamadı umarım daha iyiye gideriz.. hayırlı geceler.
0

Beitrag gepostet am 25.11.16, 23:00 @kararsiz-esmer Nr.: 33 Antworten

Bir bayanin isyani
elbette  uzmanlar  daha  uygun  olanini  hazirlayacaktir.   sizede  hayirli  geceler.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 25.11.16, 23:18 @babey Nr.: 34 Antworten

Bir bayanin isyani
Merhaba babey yazacaklarim bir cogu tarafindan tepkiyle karsinacagini dusunuyorum diyeceklerki bunada  politika bulastirtidin ama ne yazikki yedigimiz ekmekten ictigimiz suya kadar hepisi politiktir yukardan asagiya belirlenir diye dusunuyorum..
  Birincisi toplumun buyuk bölümü feodal ataerkil bir yapiya sahip,dusunun devlet baba,evde baba erkek,baba,es baba,bunlar hep belirleyen,disil nedir?ayiptir gunahtir yasaktir ücgeni ile buyuyen buna göre sekillenen,birisinin herseyi yapmaya hakki olan,digerinin ise namusa hapsedilip ona göre davranilmasi gezilmesi giyinilmesi istenir...bu anlayis degismedigi sürece hep kaba olacagiz namus deyip yasak zihniyetiyle hareket edecegiz,acik giydigi icin davetiye cikariyor olarak algilayacagiz,hatta dögecegiz,bazen öldürecegiz..buyuk devlet yetkilisi,kadinlar sokakta güldügü icin buna karsi gelen bir zihniyetin ürünüyüz..politik olarak bagiran cagirani masaya vurani hayranlikla izleyen bir topluluguz..ilk bir kadinla tanisiriz özeliyizdir kibarizdir ama bu bir yere kadar yeri geldiginde bilincaltindakiler aciga cikar..sahiplenme duygusu önemlidir ama bizde ne yazikki bu sahiplenme duygusu kisa sürede ait olma iliskisine dönüsür bana ait benim malim bu zihniyetten saglikli esit bir iliskinin cikmasi mümkünkü bu nedenleridirki bzim iliskilerin büyük bölümü hastalikldir..
0

Beitrag gepostet am 26.11.16, 00:08 @kendisi Nr.: 35 Antworten

Bir bayanin isyani
selam
feodal ataerkil bir yapiya sahip olmamiz bir gercek olsa da bir bayani isyan ettirmeye yetecek kadar cehaletimiz de mevcut,ataerkil yapimiz yavas da olsa degisiyor,bu yapi kadinlarimizi son derece rahatsiz ettigi gibi feminizme yol acmaktadir.
Cok sükür ki artik kadinlarimiz eskiye nazaran daha bilinclenmis,kendilerini rahatsiz eden ne varsa  sesini yükseltip isayan edecek kadar cesaret sahibi olmuslardir. Bu sayede toplumsal baski eskiye nazaran hafiflemistir.
Siyaset diyorsun da...
Ben kadini özgür olmayan hicbir kalkinmis toplum görmedim.duymadim...
özgür bir iradeye sahip erkekle el ele yürüyen kadinlarimiz ,yarinlarimiz olacaktir. Onlarin yetistirecegi bilincli bireyler dürüst toplum olusturacak her alanda kalkinacagiz.
Bunu japonya,kore basarabiliyorsa biz neden basarmayalim???
                                                                                                 kal saglicakla..

-----
0

Beitrag gepostet am 26.11.16, 13:39 @azr-a Nr.: 36 Antworten

Bir bayanin isyani
selam azra kardesim...
bazi bayanlar vardir, bazi durumlar vardir,herseyde her yerde oldugu gibi ,
Bunlar istisnadir vbe istisnalar kaideyi bozmaz diye bir deyim vardir...
Genel olarak düsünmeye calisalim,erkekleri taciz eden bayan sayisi,kadinlari taciz eden erkek sayisinin %1,i kadar bile yok denecek kadar azdir.
Durum bundan ibaret olunca da isyan eden haykiran bir bayana hak vermek gerekiyor diye düsünüyorum....elbette kiskirtan,önlem almayan,herseye ragmen muhatap olan bayanlari kastetmiyorum...katkindan dolayi ben tesekkür ederim...

-----
0

Beitrag gepostet am 26.11.16, 20:38 @babey Nr.: 37 Antworten

Bir bayanin isyani
Duyarli davranışınız icin sizi tebrik ederim özellikle de "kadına siddete hayır" gününde böyle bir güzel paylaşımda bulunduğunuz icin de teşekkürler müsaadeniz ile bir yazı da ben paylaşayım  

Ey Türk erkeği birinci vazifen annenin Ata'nın  yüzlerini eğdirmeyecek hayırlı bir evlat olmaktır. 
Ablanın, kardeşinin fikirlerine, okuma  veya calışma isteğine saygı duyup engellememek. 
Eşine her koşulda sevgini göstermek, ev işi sadece ona ait diyipte yardım etmekten eğinmemek, illa erkek cocuğu isteyip kadını doğum makinası olarak görmemek. 
Komşuna, arkadaşına yan gözle bakmamak. 
Sokakta gezen dekoltede cömert davranan bir bayanın zaten yolun yolcusu diye düşünüp  askıntı olmamak. 
Boşanmış bir kadınını sahipsiz sanıp sulanmamak. 
Otobüste, metrobüste, dolmuş da kalabalığı bahane edip kadınlarımıza el kol hareketleri yapıp taciz etmemek. 
At gözlüklerini birakip ŞİDDET gören her bayana siper olup korumak.
Erkeğim demekle olmuyor ... Kadın sayesinde bu dünyada olduğunu da unutma...
Ben böyle bir zihniyetteyim diyorsan adamın dibisin...!!!!! 

-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 26.11.16, 22:03 @isabella Nr.: 38 Antworten

Bir bayanin isyani
selam..
ben tesekkür ederim,yazinizi da zevkle okudum cok güzel

-----
0

Beitrag gepostet am 26.11.16, 22:04 @babey Nr.: 39 Antworten

Bir bayanin isyani
Teşekkürler
-----
viva la vida ...
0

Beitrag gepostet am 27.11.16, 00:51 @davut-bey Nr.: 40 Antworten

Bir bayanin isyani
Hayirli geceler davut bey..
Haklisin evet..insanlari degistirmek cok zor,egitim meselesi ..
Ancak umudumuz saglikli düsünceye sahip yeni nesiller yetistirmek,bunu yaparken de örnek olmaliyiz,diye düsünüyorum.

-----
0

Dieser Beitrag wurde gesperrt!

Bir bayanin isyani