|
|
|
fıkra |
Bir adam çok sevdiği kadına şiirler yazıyordu. Sonra o kadın ansızın onu terk etti. Adam kadının ardından şiirler yazmaya devam etti. ... Daha çok yazdı. Ve günün birinde çok ünlü bir şair oldu. ... ... ... Yıllar sonra kadının yaşadığı kente gitti ve büyük bir şiir dinletisi sundu. Dinleti bittiğinde uğruna şiirler yazılan kadın kolunda kocası ile çıkışa geldi ve adama “merhaba” dedi. Adam ona sıradan bir insana bakar gibi baktı. Kadın, “beni tanımadın mı” dedi. Adam, “hayır tanımadım” dedi. Nasıl tanımazsın! Uğruna şiirler yazdığın kadınım ben; Seni şair yapan kadın... Adam kadının gözlerine baktı ve şöyle dedi. “Keramet sende olsaydı, o koluna taktığın adam da şair olurdu..." |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fıkra |
----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fıkra |
sevgi saygıya deger mehriban hanım çok tşkkr ederim görşün ve düşüncelerin için ben insanları tanıdıkça hayvanları daha çok seviyorum dedigim (yani riyakar iki yüzlüler anlamında)tabiki insanlar yaratan yüce mevlanım yarattıgı canlı varlıkların içinde en degerlileridir saygı hürmetler |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fıkra |
slm can nasil isterseniz öyle olsun ve tskler ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fıkra |
bir fikra vardi cok güzeldi bulamadim bulursam yüklerim ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fıkra |
----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fıkra |
selamlar sevgi saygılar günaydın sevgi saygıya deger mehriban hanımefendi ellerine yüregine saglık harika bir fıkra sevgi saygılar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fıkra |
can arkadas ben sana tsk ederim buyle güzel forum actigin icin insanlari güldürmek güzeldir tekral tskler ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fıkra |
Temel ormanda ağaç
kesiyormuş, o sırada çevreciler de ormanda yürüyüşe çıkmışlar, Temel'i bu
vaziyette görünce bir güzel pataklamışlar... Temel üstü başı perişan halde köye
dönerken Dursun a rastlamış, Dursun;
-Ula Temel bu ne hal böyle? diye sormuş, Temel
de anlatmış;
- Ormanda ağaç keseydum, birden kalabaluk pir
grup Doğan'ın yengesini bozmişum diye dövdü peni, halbuki ne Doğan'ı
taniyruuum, ne de yengesuni..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fıkra |
Bu adam sevdigi kadina kavusamadigi icin sair olmus 
Siir yazmak yani sözler o kadar önemli deyil benim icin.. Gözlerden okunan siir ....siir tadindadir  ----- Türk insanın zeka deyil krakter sorunu var... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fıkra |
elline saglik güzelmis ve hersey icinde cok tskler ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fıkra |
Bektaşi ile Hacı Osmanlı zamanında ramazanda içki
içerken yakalanırlar. Kadı yaptıklarının cezasının ne olduğunu bilip
bilmediklerini sorar bunlara Hacı af diler şeytana uyduk kadı efendi der ve hacıya idam cezası verir. Bektaşiye sıra gelir; -Kadı efendi ben
gayri-müslümün bana oruç farz değil der. Kadı Bektaşiyi serbest bırakır. Bektaşi kadıya sorar;
Kadı efendi ben de şehadet getirsem Müslüman olsam arkadaşımı da bağışlar mısın?
Kadı efendi düşünür gavuru müslüman yapmanın ona sağlayacağı sevabı hesap eder ve hacıyıda
affeder Kadının huzurundan ayrıldıktan
sonra hoca şaşırararak bekaşiye sorar; Sen ne biçim adamsın be bir dinli oluyon bir dinsiz,
sende iman yokmu bire münafık deyip azarlar. Bektaşi;
Gavur oldum kendimi , müslüman oldum seni kurtardım. Sen ne işe yaradın be hacı der
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fıkra |
Temel her gece ayni meyhaneye gider 3 kadeh raki icermis. Bu durum garsonun dikkatini cekmis. Temele sormus. Niye hergün sadece 3 kadeh raki iciyorsunuz..
Temel cevap vermis.. Biz 3 kardesiz hergün onlar icin de iciyorum demis..
Ertesi gün Tenel yine ayni meyhaneye gelerek sadece 2 kadeh raki icmis ve hesabi istemis. Garson meraklanmis ve hayirdir sadece 2 kadeh ictiniz kardeslerinizden birine birseymi oldu yoksa diye sormus.
Temelin cevabi Hayir ben ickiyi biraktim .... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fıkra |
Ben kendi adıma yazıyorum benim inacım hiç kimse kimsenin inancına düşüncesine
mezhebine dinine etnik kökenine karışmamalı ve yanlış bakmamalıdır herkes
birbirine saygılı olmalıdır nedenmi
Hiç kimsenin dünyaya gelirken ben bayan olarak dogacagım erkek olarak dogacagım tercih hakkı olmadığı
için hiç kimsenin ben şu dine bu dine inanacağım
şu etnik kökenli olacağım deme şansına hakkına sahip olmadığı için ben
herkesin inancınada etnik kökeninede
saygılıyım ve oyle oldugunada inanıyorum ben
insanları çok seviyorum (büyük düşünür yunus emrenin dediği gibi) elif
üstün ötüre hor görme yaradılanı yaradanda
ötüre kerkese sevgi saygılar engüzel
günler dileğim
(Eger yazdıklarımda
bir kişi dahi kırdı isem üzdü isem çok özür dilerim)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fıkra |
tşkkr ederim ben asla haddimi aşmam kendi adıma haddimi çok iyi bilirim herkes kendine yakışanı yapar sevgi saygılar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fıkra |
ilk basta insan slm verir degilmi iye hatirla ben bir foruma bise yazdimi sen gelip bana satasiyordun sesimi cikarmadim ve sana block cektim öyle degilmi birde actigin forum geleneklere sacma demistin ben yazmak istememistim ama yazdim sana dedimki sen kim oluyonda onun bunun geleneklere yürelere sacma diyorsun herkesin kendine göre yüreleri ve gelenekleri var öyle degilmi sen hicmi agit görmedin hicmi yas tutmadin hicmi dügün görmedin hicmi bir lüye gitmedinmi dedim ve dedimki her yerin kendine göre gelekleri görenekleri var ve bunlara saygi duymak lazim öyle degilmi ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fıkra |
büyürün konusma buna denir ben daha ne deyim hic sevmedigim masum rol oynamalar ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fıkra |
selamlar iyi günler sevgi saygıya deger mehriban hanım ben asla sana herhangi bir konuda sana sataşmadım aslada öyle bir yanlışı yapmam belki nik isimleri karışmış olabilir inanki hiç hatırlamadım öyle bir yanlışım olmaz hele hele senin gibi saygın sevgi saygıya deger hanımefendiye sevgi saygılarım herzaman sizinle bunu böyle bilmeni istiyorum hürmetler saygılar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fıkra |
istahfürla rica ederim size bise dimedim ----- ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!