99 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 13.11.15, 22:30 Nr.: 1 Antworten

Efkarlıyım
Şurada üç gün yaşayıp gideceğiz.Dün,bugün,yarın...
Üç gün deyince o kadar bile kalmadı.Dünü tüketik zaten.Bugünde bitmek üzere. Yarın ise meçhullerde. Öyleyse neden kasıyoruz hayatı,birazda suyu akışına  bırakmak lazım. Nasıl olsa kaderimiz yazılı değil mi? Yaşamak lazım anı anında pozitif duygularda,negatifleri ise erteleyerek.
Sağolsun Mehriban sayesinde fonda Ahmet Kaya,gözümde yaş yittirilen canlara hüzün,aptalca düşmanlıklara şaşkınlık,takıntılı fikirlere yazıklanma.
Az kaldı ölmeye, şunun şurasında yarın bile olmayabilir.

-----
En çok kim, neyi,neden,nasıl bilebilir?
0

Beitrag gepostet am 13.11.15, 23:49 @-maho- Nr.: 2 Antworten

Efkarlıyım
Hoşgeldin  Maho
Allah niyetine göre verir inşallah.
Ahmet Kaya dinlerken,ortamda belliyken bendeki etkisi böyle oluyor.Ve üç gün dediysem(ki ben değil atalarımız demiş ''üç günlük dünya'' diye.) ,mecazi olarak kullandım.Yani korkmana gerek yok.Düşün bakalım 36 yaşındasın,bu geçmiş yaşları kaç güne sığdırabilirsin.

-----
0

Beitrag gepostet am 13.11.15, 23:58 @-maho- Nr.: 3 Antworten

Efkarlıyım
Sevgili Maho rica ediyorum,birbirimizi kırmadan, hakaret etmeden anlamaya çalışalım.

-----
0

Beitrag gepostet am 14.11.15, 00:09 @asri Nr.: 4 Antworten

Efkarlıyım
Siz dünyaya kendi bakış açınızı anlattınız,fikrinizi sundunuz,bazı ağustos böcekleride etkilenir ayakkabı giyerler inşallah.Konuya katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim.

-----
0

Beitrag gepostet am 14.11.15, 00:18 @su_hayat Nr.: 5 Antworten

Efkarlıyım
Arkadaşlar lütfen kasmayın dedim.Galiba ters tepti.Daha çok kasılındı.Yöneticilerden rica ediyorum hakaretli yorumları silsinler.

-----
0

Beitrag gepostet am 14.11.15, 00:29 @su_hayat Nr.: 6 Antworten

Efkarlıyım
Gece gece ağlanacak halimize güldürdünüz ya beni.Helal olsun size.Bende tam bunu anlatmaya çalışıyordum.
Bu dünya sadece bizden ibaret değil.
Envai çeşit insan,karakter,inanç,düşünce var.Kendinize benzetmeye çalışmayın.Kimseye benzemek istemiyorsanız benzemeyin.
Sadece kendinizi yaşayın.
KASMAYIN KASILMAYIN

-----
0

Beitrag gepostet am 14.11.15, 00:32 @-maho- Nr.: 7 Antworten

Efkarlıyım
@maho @asri

dalaslarinizi forum disinda hal edin!

0

Beitrag gepostet am 14.11.15, 00:59 @su_hayat Nr.: 8 Antworten

Efkarlıyım
bizler sohpet etmeyi bilmiyoruz,,,,,ya benim gibi dusuneceksin yada sohpet etmiyeceksin bumu,,,
0

Beitrag gepostet am 14.11.15, 01:44 @su_hayat Nr.: 9 Antworten

Efkarlıyım

Herkesi iyiliği davet etmek... İlk bakışta hoş ve güzel.

İstenilen iyilik yapmak değil, iyi olmaktır. Buda güzel.

Kişi eski Türk filmlerindeki gibi salt kötü bir karakter değilse bu istemin aksi tarafında olması imkansız.

Fakat birşeyler yerli yerinde değil gibi. Ve bana öyle geliyorki insanın naturunda manyakca birşey var...

Benim için bu Ego'dur, Egoizm'dir.

Egoizm aidiyetlikten beslenir.

Bölgecilikten milliyetciliğe

Cinsiyetcilikten dinciliğe

Kariyerizmden bencilliğe kadar olan herşey Ego'dur.

İnsan bütün inançlarda dünyayı evrenin merkezine koymuştur. Geosantriktir.

Parçası olduğu insanlığı dünyanın merkezine koymuştur. Homosantriktir.

Kendini bütün bunların merkezine koymuştur. Egoistir.

Velhasıl insan dediğimiz canlı üç günlük dünyanın üç günününde sadece kendi istediği gibi olmasını ister.

Ha bu arada benim aklım ve mantığım bunu kabullenmiyor o ayrı birşey.

0

Beitrag gepostet am 14.11.15, 16:43 @su_hayat Nr.: 10 Antworten

Efkarlıyım
slm can actigin forum güzel tskler bu dunyada bu gun varis yarin yokuz birberimize kirmaya yada üzmeye ne gerek var insanlar hata yapa bilir yanlis yapa bilir ama yeterki insan olalim kalb gönül kirmak kimseye yakismaz öyle degilmi bu yalan dunya kimseye kalmaz kardesce dostca yasamak varken bu düsmanlik niye hepimiz caniz insaniz                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Neyine güvenem yalan dünyanın
Kerem'i yandırıp kül etmedi mi
On bir ay bülbülü ettirdi feryat
Gül için bülbülü lal etmedi mi

Bülbül aşık idi gonca güllere

Arzusun söylerdi esen yellere
Mecnun Leyla için düştü çöllere
Ferhat'a dağları yol etmedi mi

Çobanoğlu yaram döndü çıbana
Kurduğum bağlarım oldu virane
Kardeşi Yusuf'u attı zindana
Kaderi Mısır'da kul etmedi mi
-----
ya oldugun gibi görün ya göründügün gibi ol
0

Beitrag gepostet am 14.11.15, 19:22 @hamdi34 Nr.: 11 Antworten

Efkarlıyım
Ne diyebilirim ki.Bir çok insan bir o kadarda farklı karakter var.Kimileri sohbet etmeyi sever,kimileride kavgalı sohbet etmeyi. Her ne kadar gönül daha farklı olsun istersede hayatta her istediğimiz olmuyor. Ve burada bulunuyorsak ve yazıyorsak bunuda biraz göze almış oluyoruz.Bazılarıda hayattan bu şekilde zevk alıyor.

-----
0

Beitrag gepostet am 14.11.15, 19:52 @kasparsky Nr.: 12 Antworten

Efkarlıyım
Yeryüzündeki tüm hayvanlar yerler, içerler,ürerler.Bizlerde dahiliz buna.Yanlız  biz insanları diğer canlılardan ayıran özelliğimiz yaşadığımızın farkında olmamız.Nasılki bir aslan kendi yaşam bölgesini içgüdüsel olarak koruyorsa,bölgelerine yaklaşanlara saldırıyorsa,bizlerde aynen öyleyiz.Bazılarımız hasbelkader incelmişpaylaşımcı,egoizimden uzak)gibi görünebiliriz.Bakın insanlıkta ilerlemiş görünen Avrupa'ya mültecilere karşı nasıllar? Bakın dinlerin anavatanı Ortadoğu'ya nasılda en yırtıcı hayvandan  bile, kendi hemcinsine kıyıcılar?
Yani doğamız bu bizim.Bunu aşabildiğimiz zaman eğer kendimizi yok etmezsek cennete kavuşacağız.

-----
0

Beitrag gepostet am 14.11.15, 19:57 @barshan Nr.: 13 Antworten

Efkarlıyım
Teşekkür ederim forumdaş.Efkarımı başka bir alana kaydırdınız.

-----
0

Beitrag gepostet am 14.11.15, 20:12 @-mutluca Nr.: 14 Antworten

Efkarlıyım
Benim efkarım benim kendi hayatımdan kaynaklanmadığı için daha çok efkarlıyım.Keşke benim elimde olsaydı ama değil işte.Çoğumuza küçük küçük roller dağıtılmış,o rolleri en iyi oynayabilmek adına birbirimizi yiyoruz.Ben o rolü reddettiğim zaman hemen hizaya sokuyorlar diğer benim gibi minik oyuncular.Çünkü öyle öğretilmiş,rol yapmamız gerek,kendimiz olmamıza izin yok.Bu yüzdende üç günlük dünya bazen sizin dediğiniz gibi dayatılan rolleri kabul etmeyenler için çok kısa,rolüne razılar için uzun.

-----
0

Beitrag gepostet am 14.11.15, 20:21 @mehriban Nr.: 15 Antworten

Efkarlıyım
Hoşgeldin Mehriban
Hepimizin ortak dileği bu sanırım.Bu yalan dünyada kırmadan kırılmadan insanca yaşayabilmek.
Ama sonuca baktığımızda hiç öyle olmadığını görüyoruz.
Neden hepimizin ortak dileğiyken bu durumdayız dersek,galiba insan olmak tamda buymuş demekten kendimi alamıyorum.
Müzik,şiir ve değerli katkın için sağol Can.

-----
0

Beitrag gepostet am 15.11.15, 13:57 @su_hayat Nr.: 16 Antworten

Efkarlıyım

-----
0

Beitrag gepostet am 15.11.15, 17:40 @su_hayat Nr.: 17 Antworten

Efkarlıyım
tekral slm ve hersey icin sag ol dilerim allahtan  hersey güzel gönlüne göre verir
-----
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Efkarlıyım