127 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 05.08.15, 22:22 Nr.: 1 Antworten

İnsalık Kadar Eski
Soyun öyleyse, dövüşeceğiz...”

Küçük ve yoksul bir ortaçağ köyünün papazı, çok sıcak bir yaz gününde uçsuz bucaksız izlenimi veren, tek bir ağacın bile bulunmadığı bir bozkırda yürüyerek yol almaktaymış... Hedefi, ölen aile büyüklerini gömmeden önce kendisinden son bir dua isteyen uzaktaki akrabalarının yaşadığı kilisesiz, kendisininkinden de küçük bir köymüş...

Güneş doğmadan çıkmış yola, hiç durmadan yürümüş, yürümüş...

Öğleye doğru artık yürüyecek takati kalmamış, içinden “bari tek bir ağaç gölgesi” diye geçirirken, onca yorgunluğuna rağmen gözüne kestirebileceği uzaklıkta yeşil bir adacık görmüş.

Yeşil adacık, uzaktan vaat ettiğinden çok daha davetkârmış... Su da varmış üstelik... Biraz soyunup dökünmüş, uzun uzun su içmiş, ardından bacaklarını, kollarını, yüzünü yıkayıp sırtüstü uzanmış.

Tam uykuya dalmak üzereyken bir atın nal seslerini duymuş, at birkaç dakika sonra sürücüsüyle birlikte karşısındaymış...

“Bu topraklar kralımızın ve ailemizin” demiş sürücü, zaten her halinden bir asilzade olduğu anlaşılıyormuş, “oturduğun yer de bizim ve yabancılar burayı kullanamaz”.

“Sadece birkaç dakika” demiş papaz, “sonra yine yoluma devam edeceğim”.

Adam ısrar etmiş “Hayır, hemen şimdi kalkacaksın!”

Papaz “Kralımızın ve ailemizin, diyorsun, peki nasıl elde ettiniz bu toprakları”

Adam “Atalarımızdan kaldı.”

Papaz “Onlar nasıl elde etmiş”

Adam “Onlara da atalarından kalmış.”

Konuşma bu minval üzere uzamış da uzamış... Papaz sorularını hep yüzünde bir gülümsemeyle sorarken, asilzade her soru-cevapta biraz daha öfkeleniyormuş. Sonunda “Eeee, yeter artık” diye patlamış, “büyük büyük dedelerim dövüşerek elde etmiş bu toprakları...”

İşte o zaman papazın yüzündeki gülümseme gitmiş, ciddileşip ayağa kalkmış, soyunmaya başlamış. Üzerinde sadece pantolonu kalınca adama dönmüş ve “Soyun o zaman” demiş, “dövüşeceğiz!”
                                                                                                            Alıntı

-----
En çok kim, neyi,neden,nasıl bilebilir?
0

Beitrag gepostet am 05.08.15, 23:04 @askina_firar Nr.: 2 Antworten

İnsalık Kadar Eski
Selam.
 İlk önce,  konu başlığına dikkat etmeden yazıp, ardından okuyup yanlışlığı kontrol etmeden gönderdiğim yazım eksikliği için okuyuculardan özür dilerim.
 Sizinde okuduğunuz gibi savaşmak(bu hikayede aslında dövüşmek) onca cümleden sonra hatta ve hatta yan bakmaktan bile başlayabilir bazı zihniyetlerde..
Aslına bakarsanız  konu değil;asıl savaşmak komik değil, trajikomik.

-----
0

Beitrag gepostet am 06.08.15, 00:22 @su_hayat Nr.: 3 Antworten

İnsalık Kadar Eski
tarih tekerrürden ibarettir değilmi?...teknoloji yeni gibi görünüyor ama sadece bi vasıta...
0

Beitrag gepostet am 06.08.15, 00:34 @askina_firar Nr.: 4 Antworten

İnsalık Kadar Eski
Savaş trajedi, trajikomik olan insanın bu aptallığında kendince haklı sebepler uydurup üstelik buna başkalarınıda inandırıp insanlık tarihi boyunca savaşmaya devam etmesi.

-----
0

Beitrag gepostet am 06.08.15, 00:40 @gezgin256 Nr.: 5 Antworten

İnsalık Kadar Eski
Hoşgeldin Gezgin seni görmek güzel.
Evet maalesef öyle tarih tekerrürden ibaret.
İnsanlık kuş gibi uçmayı kanatsız olarak,balık gibi yüzmeyi solungaçsız olarak öğrendide tarihinden insan gibi ders almayı öğrenemedi.

-----
0

Beitrag gepostet am 06.08.15, 00:46 @su_hayat Nr.: 6 Antworten

İnsalık Kadar Eski
hoşbulduk Su_hayat.sizi görmekte güzel...pek çok şeyi öğreniyoruz tarihimizden ders almayı neden öğrenemiyoruz acaba?çokta zor birşey değil gibi geliyor bana tarihten ders almak?bırakın tarihten ders almayı gözümüzün önünde bugün yaşananlardan dahi neden yaşamayanlar,hatta yaşayanlar dahi ders alamıyor acaba?.....düşününce aklıma bir sürü misal geliyor şimdi mesela neden sonu kötü biten aynı hataları aynı insanlar tekrarlayıp duruyor?....
0

Beitrag gepostet am 06.08.15, 00:53 @su_hayat Nr.: 7 Antworten

İnsalık Kadar Eski
bu tekrarlar kumar gibi birşeymi acaba diye aklıma geldi şimdi hep bir dahaki sefere ben kazanacağım ümidimi?ama bir yoldan kaybediliyorsa kazancı başka bir yolda aramamak niye peki?illaki aynı yoldan kazanma inadının mantığı?
0

Beitrag gepostet am 06.08.15, 01:02 @askina_firar Nr.: 8 Antworten

İnsalık Kadar Eski
Savaş niye yapılır?
Bunu ben kendimede çok sordum.Daha doğrusu ben bir insan öldürebilecek dereceye hangi sebeple gelebilirim diye.
Hayatıma kastedilmesiyle,kendi hayatımı korumak adına mı
Evladımın,sevdiklerimin hayatına kastedilmesine mi
Benim saydığım mekanımdan zorla sürülmeme mi
Bunların hiçbiri başıma gelmediği için nasıl tepki verebilirim hiç bilmiyorum.Daha doğrusu öldüresiye bir tepki verip veremeyeceğimi.

-----
0

Beitrag gepostet am 06.08.15, 01:12 @gezgin256 Nr.: 9 Antworten

İnsalık Kadar Eski
Her halde bencil yaratıklar olduğumuz, bir türlü paylaşmayı öğrenemediğimiz için tarih tekerrür edip duruyor.Şu vahşi güdülerimizi bir türlü törpüleyemiyoruz.

-----
0

Beitrag gepostet am 06.08.15, 01:17 @askina_firar Nr.: 10 Antworten

İnsalık Kadar Eski
Ne yapalım o zaman beylerin testesteron seviyesini mi indirtsin tıpçılar,savaşların olmaması için.

-----
0

Beitrag gepostet am 06.08.15, 01:18 @su_hayat Nr.: 11 Antworten

İnsalık Kadar Eski
yaz'ın öyküsü diye bir dizideki bir soru geldi aklıma şimdi bencil yaratıklar olduğumuzu söyleyince sen,hamurunda ne var senin? diye soruyordu kız kendine....hamurumuz bencillikten ibaret değil herhalde bizim?
0

Beitrag gepostet am 06.08.15, 01:20 @su_hayat Nr.: 12 Antworten

İnsalık Kadar Eski
paylaşımla ilgilide şimdi o kadar çok o kadar çok görüntü canlandıki gözümün önünde birden anlatamam yani!....
0

Beitrag gepostet am 06.08.15, 01:26 @su_hayat Nr.: 13 Antworten

İnsalık Kadar Eski
tarihten ders alabilseydik eğer herhalde herşey çok güzel olurdu hatta mükemmel olurdu hatta dünya cennet olurdu gibi geliyor bana ve asıl tuhafıda bu olurdu gibime geliyor,dünya cennet olsaydı biz melek olurduk herhalde,sırf insan olduğumuz için herşey tamda olması gerektiği gibi oluyor mu acaba demeden edemiycem?
0

Beitrag gepostet am 06.08.15, 01:29 @su_hayat Nr.: 14 Antworten

İnsalık Kadar Eski
tarihten ders almak demek hiçbir hatanın başkaları tarafından tekrarlanmaması demek değilmi?insanı zamanla mükemmelliğe götürür bu durum,yaratılışımızada,yaratılış gayemizede aykırı bir durum galiba?....
0

Beitrag gepostet am 06.08.15, 01:30 @gezgin256 Nr.: 15 Antworten

İnsalık Kadar Eski
Gezegenimizdeki en akıllı yaratıklar biziz.
Şimdi insanlığın başladığı yerlere gidelim
İlk önce insan üretemiyordu,avcı-toplayıycıdı. Karnını doyurup yaşamını devam ettirmek adına sınırlarını korumak yada daralan yaşam alanlarını genişletmek için suyun ve yiyeceklerin bol olduğu alanlar için savaşmak zorundaydı.
E şimdi insanevladı uzay çağını yaşarken neden silahlara yapacağı yatırımı,insanlığın refahi ve kendi huzuru için yaşamsal üretim için harcamıyor?
Neden?

-----
0

Beitrag gepostet am 06.08.15, 01:37 @su_hayat Nr.: 16 Antworten

İnsalık Kadar Eski
bencillikten dememek için bir yol bulamadım maalesef...
0

Beitrag gepostet am 06.08.15, 01:40 @su_hayat Nr.: 17 Antworten

İnsalık Kadar Eski
Sevgili Firari ve Gezgin  konuya katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim.Başka birgün söyleşimize devam etmek umuduyla konuyu size emanet ediyor,iyi geceler diliyorum.

-----
0

Beitrag gepostet am 06.08.15, 01:41 @su_hayat Nr.: 18 Antworten

İnsalık Kadar Eski
iyi geceler....
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

İnsalık Kadar Eski