|
|
|
azrail diye bir melek yoktur |
ben bu ramazanlikta bazi arajtirmalar yapiyom bunlarida sizlerle paylasmak istiyom..misal azrail melegi olarak bildigimiz bir melegin insanin canini aldigini ve ayni anda nasil tüm yere yetisiyo diye düsündügümüz olayin asli sudur....azrail kuranda gecmez ölüm melekleri olarak gecer......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slm mihriban tabiki ölüm vakti geldiginde melekler insanin canini almaya gelir..kuranda bu ölüm melegi geciyo ismi azrail olarak gecmiyo sanirim rivayetlerden geliyo bu isim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sen ben yok kardesim.. googleye yaz 5 dakikani ver arajtir kuranda azrail ismi geciyomu gecmiyomu sana söyler..melekül mevt olarak geciyo azrail ismi yok göreceksin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
malesef ikilemde oldugumuz cok konu var dogru bildigimiz yanlislarrr cok..yani bir konuda bize öretilen seyin aslinin öyle olmadigini anlayinca ikilemde kaliyoz bu böyle degilmiymis diyozzz...kötü olan seyde nedir biliyonmu her zaman ilk örendigimizin dogru olduguna inaniyozz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hatanin yeri dinimizi hadislerden ve rivayettlerden öretildi hepp..kurandan cok uzaklastirdilar ona yaklasirken korkuyla yaklastik..kuran carpsin derlerya..kuran kimseyi caprmaz...elimizde masamizda olmaliyken hep yükseklerde elimizin yetismeyecegi yerde ne bilim abdestsiz alinmaz gibi seylerle korkulan bir kitap yapildi...ben dahil dinimizi tanimiyoz bilmiyozkiii
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tamam iste bende bunlari anlatmaya calistim,,,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaynak kurani kerim kardesim..malesef suan profesörler arasinda bile görüs farki yorum varki olabiliyo benim tercihim kurani ayatlerle aciklayan kisilerdir...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
azrail ismi yok bakin ve biz ölüm emlegini, azrail ve bir tane olarak bilirdik..ama kuranda ölüm melegi ve birden fazla oldugu kastedliyo bu isim nerden gelmis onu bende bilmiyomm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bazi konular var misal kabir azabi varmidir yokmudur alin yazisi varmidir yokmudur kiyamaetin aletleri varmidir yokmudur ölüye okunan dular fayda edermi cennet cehennem kurulmusdur mehdi gelecekmi...bu konular son zamanlarda cok tartisiliyo ama biri var bunlar biri yok diyoo...dedigim gibi kurani iyi yorumluyon hocalara güvenmek en dogrusu örnek hep kuran olmali
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mehmet okuyan ve yusuf islamoglu..ben bunlari takip ediyom favorim mehmet okuyan ama
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
azrail kelimesinin ibraniceden geldigine inananlar da var
bir kaynakta yahudi eserlerde 10 dan fazla ölüm melegi oldugunu ve bunlardan birinin azrael oldugunu dile getiriyor. müslümanliga gecen kab el ahbar yada vehb bin münebbih tarafindan islami eserlere gectigi düsünülmekteymis kaynak olarak da  ahmet Saim kilavuz, “azrail”, türkiye diyanet vakfi islam ansiklopedisi, c: 4, s: 350-351.) verilmis |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aynen öyle tek kaynak kuran olmaliyken her kez kendi istedigi seylere göre yorum yapip bize öyle örettiler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bazi hocalar cikiyo anlatiyo gercekleri onlarada kafir dini captiriyo diye yorumluyolarr
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kuran da herşey geçmez. iyi düşün. sen şimdi efendimizin sünnetlerinide yalanlarsın. karıştırma fazla. ----- kurþuna gerek yok bakýþlarým varya..! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
karistirmaya basladim bile sünnetlerede gelecegizz baska konuda..bazi hadisi seriflerin degistirildigini cok acik gösterecem....kuranda kaynak kardesim.. kuranda hersey anlatilmis onun disinda baska yerlerde bisey aramaya gerek yokkk...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yaşar nuri öztürkü hatırlattın bana. selametle ----- kurþuna gerek yok bakýþlarým varya..! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yasar hocayi severimm..ama mehmet okuyani tavsiye ederim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Islama bircok sey öteki dinlerden gecmistir.Bunlari islam diye bizde inaniyoruz. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Islama bircok sey öteki dinlerden gecmistir.Bunlari islam diye bizde inaniyoruz. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kurani kerim son kitaptir diger kutsal kitaplardan icerisinde bulunan bazi seylerin olmasi normaldir.inanip inanmak nasil inanaci kisinin kendine kalmistir.. kuranin üzerine yorum yapilmaz bakin 6237 ayetin hepsine inanmak zorundayiz bunlarin birinden süphe duysak imanimiz olmuyo...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!