104 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 03.09.14, 23:10 Nr.: 1 Antworten

Aşkın diğer adı özlemekmiş, Üşüyorum...

Soğuk bir sabaha uyandım içimde bir ürpertiyle, yalnızlığın koynundan çıkıp özlemlerimle düştüm yollara, bata çıka bu şehri kaplayan beyaz örtüden.

Tek hissettiğim içime kadar işleyen soğuktu, ellerim üşüyordu, ah yanımda olsaydın, ah olabilseydin, ellerimi tutabilseydin, sıcaklığın içime kadar işleseydi…. 

Ah keşke, keşke... 

Ne çok keşkeklerim oldu, ama hiç biri içimi bu kadar ürpertmedi.

üşüyorum,

yokluğunda hep üşüyorum..!

Gökten yağarken lapa lapa kar taneleri,

saclarıma dokunan her tanede senin ellerini hissetmek istiyorum..

Bu şehri beyaz bir örtü kaplıyor,

ve kalbimi de bembeyaz bir özlem, senin sevginle dolu..

Ne çok özlemlerim oldu, hiç biri bu kadar derinden ve güçlü olmadı,

özlüyorum,

yokluğunda var ligini hissetmeyi özlüyorum

Hani özlemek var ya .

Yokluğuna dayanamayıp için için yanmak,

Varlığında ise bir türlü ona doyamamak..

Ama yine de hep özlemek,

özledikçe sevmek,

sevdikçe özlemek

Her anında o askı yüceltmek.

insan sevince anlıyor bunları

Aşkın diğer adı özlemekmiş,

0

Beitrag gepostet am 03.09.14, 23:43 @davut-bey Nr.: 2 Antworten

Ve o sevginin verdigi kaybetme korkusu. Öyle ürkütücü ve yakici bir korkuki bu, sedece sonsuz sevgiyle baglananlar anlayabilir bunu öyle değilmi ?
0

Beitrag gepostet am 03.09.14, 23:48 @davut-bey Nr.: 3 Antworten

Bunlari anlatabilmek icin doğru kelimeleri durmadan aramak yerine, susmaya karar veriyoruz nedense, hep kaçıyoruz.
0

Beitrag gepostet am 03.09.14, 23:53 @davut-bey Nr.: 4 Antworten

Bazen bir çok zorluklar yaşarız, kimi zamanda içimizden isyan etmek gelir, fakat bilmemiz gereken önemli şey basımıza ne gelirse gelsin her şeyin mantıklı ve geçerli bir sebebi vardır. Zorlukla ve acılar olmasa, güçlü durmanın ve mutluluğun kıymetini nasıl bilirdik? Birileri kötülük yapıp, bizleri ezmese, iyi insanların varlığını, değerini ve sevginin değerini nasıl bilirdik?

0

Beitrag gepostet am 04.09.14, 00:03 @davut-bey Nr.: 5 Antworten

Ne yaşarsak yaşayalim, herşeyin mutlaka gecerli bir sebebi vardır, lakin parasız aşk neye yarar değil  diye düşünmek yerine, paralı aşk nasıl olur diye düşünmelidir insan. para ile mutluluğu satın alan varmı ki acep? sadece kendini tatmin etmek adına takılır gider sonsuzluğa.... geriye ne kalır koskoca bir ah.....

bir söz derya : olmaya devlet cihanda bir sıhhat nefes gibi... en büyük zenginlik sıhhattir..

0

Beitrag gepostet am 04.09.14, 00:24 @davut-bey Nr.: 6 Antworten

Gerçekci düşürdükmü bu konuyu ? Elimizdeki en büyük zenginlik nedir? Veya, sahip olduğumuz en büyük sermayemiz nedir? Bundan dolayı, kullanırken ve harcarken en fazla dikkat etmemiz gereken şey nedir? Milyarlarca para mı?, Büyük makamlara sahip olmak mı?, Büyük şan-şöhret sahibi olmak mı? Yoksa daha başka bir şey mi?. Nedir?. Böyle bir konuyu hiç düşündündük mü ? Biz düşündük veya düşünmedik, sahip olduğumuz en büyük zenginlik ve en büyük sermaye ZAMANDIR..ÖMRÜMÜZDÜR.kullanırken ve harcarken bir türlü kıymetini ve değerini bilemediğimiz, âdetâ har vurup-harman savurduğumuz ZAMANIMIZ ve ÖMRÜMÜZ bizim en büyük zenginliğimiz ve en büyük sermayemizdir.Peki, sorarım, devamlı olarak akıp giden ve bir daha da asla geri gelmeyecek olan zamanımızın kıymetini biliyor muyuz? Kullanırken ve harcarken gerekli dikkati ve özeni gösteriyor muyuz?.Zamanımızı nerelerde ve neler için harcıyoruz?. Nasıl değerlendiriyoruz onu?... ZAMANA SAHİP OLABİLİYOR MUYUZ?..O’NA YÖN VEREBİLİYOR MUYUZ? Yoksa, zaman akıp-gidiyor da biz de sadece O’nu SEYREDİYOR MUYUZ?..Keşke zamana DUR demek mümkün olsaydı,Ama, bu mümkün değil, Zaman, çok yavaş geçiyormuş gibi görünür ama aslında çok çabuk geçer ,sormak isterim,  DÖNÜP KENDİNİZE BİR BAKIN VE SORUN, NE ZAMAN VE NE ÇABUK GELDİNİZ BU YAŞINIZA?..  aslında geçen zaman değil, biziz, biz.Aslında, biz zamanı geçirmiyoruz,zaman bizi geçiriyor,Amacımız; her ne şekilde olursa olsun uzun bir ömür mü olmalı, yoksa  değerlendirilmiş, dolu dolu yaşanmış bir ömür mü olmalı?.. Ne dersiniz?... Değerlendirilmiş, dolu dolu yaşanmış bir ömür, diyorsanız, İçinde bulunduğumuz anın ve anların kıymetini iyi bilmeliyiz, Harcarken çok dikkat etmeliyiz bu an lara….Çünkü ZAMAN DENİLEN O ESRARENGİZ KAVRAM, AN, LARIN TOPLAMINDAN MEYDANA GELİR… Ne yapmak istiyorsak, ne yapabiliyorsak içinde bulunduğumuz anda yapmalıyız,Veya, yapmaya başlamalıyız.Yarının, Bugün den daha müsait olduğunu düşünürsek yanılırız,Unutmamak gerekir ki, ;Bugünde, dünün Yarını idi…
0

Beitrag gepostet am 04.09.14, 00:38 @davut-bey Nr.: 7 Antworten

Şükür, nimeti verene karşı duyulan minnetin açık bir göstergesidir.

O yüzden, kendisinden bir iyilik gördüğümüz kişiye teşekkür ederiz.

Şükür ve minneti en çok hak edense, mülkün mutlak sahibi olan Allah-ü Teâlâ’dır.

Zaman zaman nankörlük edip, elimizdekini azımsıyor olsak da, nimet deryasında yüzdüğümüzü kimse inkâr edemez.

En basitinden bir ihtiyacımızı gideren kişiye minnetimizi defalarca dile getirirken, sayısız ihtiyacımızı karşılayan Rabbimize şükrü hakkıyla yerine getirebiliyor muyuz?

Mesela göz ameliyatımızı başarıyla gerçekleştiren doktora bu çabasından dolayı defalarca teşekkür ediyoruz.  Aynı teşekkürü o gözü yoktan var eden RABBİMİZE karşı da yapmamız gerekmiyor mu?

0

Beitrag gepostet am 04.09.14, 00:59 @zifiri6 Nr.: 8 Antworten

hep özleyen bizmi olacağız , ne talihsizlik işke
0

Beitrag gepostet am 04.09.14, 01:01 @davut-bey Nr.: 9 Antworten

yeterki kalp gözümüz açıok olsun, her akan su yol bulurmuş
0

Beitrag gepostet am 04.09.14, 01:03 @zifiri6 Nr.: 10 Antworten

doğrusun
0

Beitrag gepostet am 04.09.14, 17:56 @zifiri6 Nr.: 11 Antworten

doğal ve anlamlı her zaman özlemler diz boyu zaman ise gelip geçiyor
0

Beitrag gepostet am 04.09.14, 18:03 @zifiri6 Nr.: 12 Antworten

geçerken mutlata geriye bir enkaz yığını bırakıyor,
0

Beitrag gepostet am 04.09.14, 21:55 @hatayli-genc Nr.: 13 Antworten

demir tavında döcülürmüş buda öyle birşey
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!