75 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 22.03.14, 16:52 Nr.: 1 Antworten

Kuduz.
cocuklugumda   köyde   mahalleden   bir   köpek   kudurmustu,    köpegin   agzindan   köpük  halinde   salyalar  akiyordu.    zavalli   köpek   ayakta   zor  duruyordu    bir   iki   adim   sonra   yere  yikiliyordu.   cocuklar   köpege  tas  atmasina  ragmen    O'  hicbirsey   yapamiyor   caresiz,   caresiz   bakiyordu.   sonra    mahalleden  bir  adam   elinde  tüfekle  geldi    tüfegi    köpege   dogrulttu   köpek  olacaklari  anlamisti   sanki    ayaga   kalkti  geri,  geri   gitmeye  basladi.   ama   nafile   adam   tek   kursunla    köpegi  vurdu   kzaten  hasta  ve   bitkin  olan  köpek  yere    yikildi.    bir   süre  sonra   köpegin   öldügünden    emin  olunca    bir   cukur   kazip   köpegi   gömdüler.    bu    hikayeyi   bizzat   yasadim.   O'   gün  bana  sanki  bir  oyun  gibi  gelmisti.    kuduz  mikrobu   cok  tehlikeli   zamaninda  müdahale   edilmesse   insanlar   kudurarak   ölüyor.    günümüzde  kuduz   hastaligina  yakalanmis   ama   henüz  tani    ve  teshissi   konulmamis   sanal   yada  reel  ortamlarda   salyalarini   akitarak  dolasan,   ve   insan  suretinde  gezen   kuduzlar   var.   örnegin   sanki   gece  gündüz   onunla  birlikteymis  gibi,  yasamini  paylasiyormus   gibi,   yakin   taniyormus  gibi,    karsi  taraf  hakkinda  itham da  bulunan     (insanlar)   ithamda   bulunduklari   kisilerin   aile  fertleri  hakkinda   fitursuzca   fikir   beyan  eden,    isnatta  bulunan,   kulaktan   dolma  bilgilerle   icerigi  hakkinda   kesin  bilgi  olmadigini   bile,   bile    karsi  tarafa   ithamda   bulunmak   iftiramidir    sizce?    eger   iftira  ise   yapacagi   tahribat,   kuduz   köpegin   salyalarindan   bulasan   mikrop   gibi   degilmidir  sizce?     köpek   kuduz   olunca   öldürüyoruz,    insan   kuduz  olup,   saga  sola   saldirinca   sizce      ne    yapmaliyiz?
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 23.03.14, 12:50 @-dogu- Nr.: 2 Antworten

Kuduz.

her  kimse,   konumu,  sartlari  ne  ise,    kamu'da   görev   almis   kisiler  toplum  tarafindan   sorgulanma   talebi   yasal   haktir.    bunun  yoluda  hukuk   sistemi   icerisinde   mahkemelerdir.  malesef   biz   türkler   hukuk'u   guguk   anladigimiz   icin   (cünkü   bizde  herkesin  hukuku  kendine  göredir )    yargilamayi  bizzat  kuru  gürültüyle   kendimiz  yapariz.   ön  yargili  oldugumuz   icin   kendi   hukuk  sistemimize  bile  güvenmeyiz.   suc  isnat  edilen   sahis  kim  olursa  olsun   karisi,   kizi,   oglu,   besikteki  bebegi   hepsi  birden   tükakadir.   ne   vicdan,   nede   uluslar  arasi  insan  haklari  beyannamesi   bizi  irgalamaz.    önemli  olan  benim  egomdur...   kamu   vicdanini  düsünerek,   avam'in   sosyolojik  durumunu  düsünerek  fikir  beyan  etmek   bize  göre  degildir..   bu   site   icinde   bile   kendisini    bir   kadinin  dünyaya  getirdigini  unutup,   kadin  üzerinden   salyalarini   akitarak   fikir  beyan   edenler   var.... yaziklar   olsun   kendini   1.metrekareye  hapsetmis  21.yüzyil  fosil   beyinlilere.  

(malesef  tarafli,  tarafsiz   durumumuz   tipki  bir   orta  oyununa   benzemekte.   itidalli   ve  sagduyulu    davranmayi   ögrenmedikce   bu   kargasa  devam  edecektir...     "ben  bir  kalender  mesrebim,  gönlüme  bir  eglence  olsun   isterim,   baska  birsey   istemem" 

Not:  bu   cevap   bizzat   sizin  sahsiniza  degil,   umuma  yöneliktir.

-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 26.03.14, 15:10 @bakma Nr.: 3 Antworten

Kuduz.
merhaba,   ben  kuduz'un   fiziksel      ve   ruhsal etkilerinden  bahsettim,   maymunluk  yapsaydim   daha   fazla  ilgi   cekebilirdi..
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 26.03.14, 15:11 @eftelya_82 Nr.: 4 Antworten

Kuduz.
merhaba,   cinayet  islemeyi  göze  aldin  yani?.
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 26.03.14, 15:19 @eftelya_82 Nr.: 5 Antworten

Kuduz.
günah'tan   korkma   insani  olgunlastirir,    tekrarlamak,    iste   bundan   kork!...   inasani  idam'a  bile   götürebilir..
-----
insan bitki hayvan
0

Beitrag gepostet am 27.03.14, 19:42 @bakma Nr.: 6 Antworten

Kuduz.
merhaba.  latife  amaciyla  öyle  yazdim...    hosgörünüz  icin  tesekkür  ederim.   evet,  insan   hep   nefsiyle   savastadir,   insAllah   galip   gelen  sagduyumuz  olur...
-----
insan bitki hayvan
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

Kuduz.