|
|
|
cigköfte kendim yaptim |
Selam Arkadaslar, Cigköfte yapimi yörelere göre degisir, gerek yapimi gerek malzemesi ama kim ne derse desin en güzeli kendi yaptiginizdir.
----- { Dünya fani ölüm ani dürüst olsan ne olur yani } |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cigköfte kendim yaptim |
Afiyet olsun Agam  yaptigim resimleri koymaya calisiyorum ama büyük diyor dur bakalim becerebilirsem biraz kirpiyorum))) ----- { Dünya fani ölüm ani dürüst olsan ne olur yani } |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cigköfte kendim yaptim |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cigköfte kendim yaptim |
Dur canim hemen kizma bende zaten bizim demedim herkez yapar usulunü bildikten sonra. Albümüne bakmam lazim o zaman ----- { Dünya fani ölüm ani dürüst olsan ne olur yani } |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cigköfte kendim yaptim |
Afiyet olsun eminim güzel yapacagindan Annenizin. arada bir yemek lazim, hep Döner hep döner yokki akli basinda yöresel ev yemegi yapan restoranlar. ----- { Dünya fani ölüm ani dürüst olsan ne olur yani } |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cigköfte kendim yaptim |
One biber dört tanecik kime yetecek yap söööööyleee bir kocaman legende vatandas doysun.he he he ----- { Dünya fani ölüm ani dürüst olsan ne olur yani } |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cigköfte kendim yaptim |
Raki bizi bozar. Ayran icince acisi geciyor ----- { Dünya fani ölüm ani dürüst olsan ne olur yani } |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cigköfte kendim yaptim |
Afiyet olsun neden cigköfte deyince hemen yaninda Alkol diye düsünürler Aslinda sadece bir tür meze degildir cigköte? ----- { Dünya fani ölüm ani dürüst olsan ne olur yani } |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cigköfte kendim yaptim |
Bakin yeni fark ettim,burdan anlayin acemi oldugumu,formu liebe und flört bölümüne koymusum ----- { Dünya fani ölüm ani dürüst olsan ne olur yani } |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cigköfte kendim yaptim |
Made in { AKINCI }
500gr duru cigköftelik ince bulgur 300gr dana yada koyun yagsiz kiyma 250gr domates konserve/tomaten passierte Rewe 3.yk ev yapimi aci biber salcasi 2.yk pul biber yada/isot 1.yk sivi aycicek yagi 1.ck kara biber 1.ck tarcin 1.tk kimyon 1.tk tuz 1dmt maydonozun yarisi 3.ad yesil taze sogan 1.ad taze limon 1.ad kuru sogan 5.ad sarimsak
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cigköfte kendim yaptim |
Yapilisi: kabimizin icine ince dogranmis kuru sogan,sarimsak,pul biber,karabiber,kimyon,tarcin,tuz,ve aci biber salcasini koyarak iyice avuclayarak eziyoruz 2/3 dakika ardindan bulgurumuzu ekliyoruz,yarim limonu dörde bölerek kabugugla icine atiyoruz ve yogurmaya basliyoruz,her 5 dakikada biraz domates konsefeden ilave ederek daha kolay yogrulma sekli alsin diye yaklasik 25 dk ayni islemi tekrarliyoruz bulgurlar tam ölme derecesine geldiginde limon kabuklarini cikararak etimizi ilave edip 10 dk daha yogurmaya devam ediyoruz,disinize degmeyecek sekile gelince yogurma islemi tamamdir,cok ince kiyilmis yesil sogan ve maydonozu ekleyip köftemizi toparliyoruz ve elimizi sivi yagla islatarak yüzeyini yaglayip yuvarlak bicimde tepsimizin ortasinda topluyoruz avuc ve parmaklarimiz yardimiyla sekil verip servis yapiyoruz.
NOT:Tuz ve Aci istege göre sonradan eklenebilir. {AFIYET OLSUN} ----- { Dünya fani ölüm ani dürüst olsan ne olur yani } |
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!