120 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
Beitrag gepostet am 13.12.12, 08:52
Nr.: 1
Antworten
ayyildizlixxl
Ey "insanlik"nerdesin ??
Nihayet insanlık öldü. Haber aldığımıza göre,uzun zamandır amansız bir hastalıkla pençeleşen insanlık ...hayata gözlerini yummuştur. Bazı arkadaşlarımız önce bu habere inanmak istememişler ve uzun süre,’yahu insanlık öldü mü?’ diye mırıldanmaktan kendilerini alamamışlardır. Bu nedenle gazetelerinde,’insanlık öldü mü?’ ya da ‘insanlık ölür mü?’ biçiminde büyük başlıklar yayımlamakta yetinmişlerdir. Fakat acı haber kısa zamanda yayılmış ve gazetelere telefonlar,telgraflar yağmıştır;herkes,insanlığın son durumunu öğrenmek istemiştir.
iste insanligin son durumu !!!!
Yakınları tarafından hiç hastaneye götürülmediği ileri sürülen 81 yaşındaki işitme ve konuşma engelli, şeker hastası Orhan Kılıç, evinde sağ ayağı kangren olup, çürümüş olarak bulundu.
Sarıkapılar Mahallesi'nde yaşayan işitme ve konuşma engelli işçi emeklisi Orhan Kılıç'ın bir süre önce sağ ayağında şeker hastalığı nedeniyle damar tıkanıklığı meydana geldi.
ÇÜRÜYÜP KURTLANDI
============================================================================
Denizli’de bir öğretmen, komşular köpeklerinden rahatsız olunca, çareyi onlara bir villa kiralamakta bulmuş. 2 tane Rottveiler cins köpek için villa kiralamış bu öğretmen.
verilerine göre 25 bin çocuk sokaklarda yaşıyordu. Bu sene ve yeni bir yıla girmek üzereyken bilanço kaç bilemiyorum.
========================================================================================
ÜVEY ANNE DEHŞETİ‘Merdivenlerden düştü’ diye hastaneye götürülen 4 yaşındaki Arda'nın dayak yediği ortaya çıktı. Ağlamasına sinirlendiği için üvey annesi tarafından dövüldüğü belirtilen Arda'nın gözünde görme kaybı oluştu
==============================================================================
NERDESiN iNSANLIK NERDE ???
-----
Çakal gibi dostum olacağına aslan gibi düşmanım olsun
0
Beitrag gepostet am 13.12.12, 08:59
@ayyildizlixxl
Nr.: 2
Antworten
ayyildizlixxl
Ey \"insanlik\"nerdesin ??
Ey masumum, gözlerindeki ürkekliği ile içimi sarsanım, işlenmemiş saf pırlantam, baktığımda gözlerimi dolduranım, ey güzel Zehra.. Hayatın boyunca kimbilir neler yaşayacak göreceksin, inşallah kimse gözlerini kapatmaz, oyuncağınla oynadığın gibi seninle oynanmaz! Kula kul olma güzel kızım, samimi duygularının onurunun ezilmesine izin verme, tercihlerin insana yakışan değerler olsun. Mal mülk şan şöhret görürmüsün bilemiyorum, sen hep kendin gibi saf ve temizi ve böylesi duyguları satın al duruşun ve insanlığınla. Tamah edeceğin şey önce yüreğindeki değerler olsun. Tercihine dikkat et ki insan olduğumuzu belirlerler, dikkat etki kötü kaderin olmasın kızım. Mutlu yalanı tercih etme. Kalpler ve ruhlar üzerinde maddenin hakimiyeti vardır sen bu zaafa düşme güzel kızım. Sen orda ben burda, sen kimbilir nerde..ben tüm yüreğimle Allahtan senin için bunları diliyorum yavrum.
Ah adını bile bilmediğim güzellik, sana hem hepsini diliyorum, hemde Filistinde var olmaya çalıştığın hayat içinde senin için birşeyler yapamadığım için af diliyorum. Dilerim umut ölümden çok önce gelir.
( İnsanlar neleri nasıl yaşarken dilerim yaşam sana bundan sonra güzel olarak gelir....senin hiçbir suçun yok.. İnsanlığı affet...
====================================================================================
Çöplükte bulunan bebeği kim öldürdü?
==================================================================================
Yalandan kim ölmüş ki; İnsanlığın dışında..!
Dostluk tatile çıktı..
Aşk sizlere ömür..Sabır tükendi..
Anlayış sıfır..Mutluluk yok..
Tebessüm hasta..Saygı raporlu..
Yalan diz boyu..Adam harcamak gündemde..
Seviyorum sözü son moda..
Yalandan kim ölmüş ki.. İnsanlığın dışında..!
-----
0
Beitrag gepostet am 13.12.12, 09:14
@ayyildizlixxl
Nr.: 3
Antworten
ayyildizlixxl
Sakarya'nın Pamukova ilçesinde tek başına yaşadığı evinde yeterince bakılmayan ve yaralarını karıncaların yemeye başladığı belirlenen 85 yaşındaki Basri Ercan'ı, kendisini ziyarete gelen yeğenleri bularak hastaneye
Güzelliğinden hiçbir şey kaybetmemiş. Büyük ihtimalle bu fotoğrafın çekildiği anlar ve sonrasında aynaya bakmasına izin verilmedi. Yine büyük ihtimalle şişlik ve morluklar hala olduğu halde bu yaralara dokunulmadığı sürece acı çekmiyor. Ve yine büyük ihtimalle şu sıralar kendisini bu hale getiren öküze baba diyor. Resme baktıktan sonra içimden geçen tek haykırış; bana o öküzün adresini verenin kırk yıl kölesi olurum anlamını içeriyor.
===================================================================================
-----
0
Beitrag gepostet am 13.12.12, 09:22
@ayyildizlixxl
Nr.: 4
Antworten
ayyildizlixxl
On günlük bebek bulundu
=================================
-----
0
Beitrag gepostet am 13.12.12, 09:23
@ayyildizlixxl
Nr.: 5
Antworten
ayyildizlixxl
Hasta ve hasta yakınlarının İnönü Üniversitesinden şikayetleri dinmek bilmiyor. Sitemize mail gelen mektuplardan birini değerli okurlarımızın takdirlerine bırakıyoruz. HÜSEYİN KOYUNCU ADINDA ÇİLEKEŞ BİR BABA Hüseyin Koyuncu ismi çoğumuz için hiçbir şey ifade etmez. Ancak Hüseyin Koyuncu bir evladını Hidroksilaz Eksikliği hastalığından dolayı kaybetmiş, diğer evladını da aynı hastalıktan dolayı kaybetmek istemeyen, hayat mücadelesi veren dürüst, namuslu, çalışkan bir vatandaş. 12 yıldır hastane kapılarında kızı adına, umut dilenen, şifa dilenen bir baba. Kızı için mücadele eden bir baba. İçimizden biri. Hüseyin Koyuncu?nun sitemize yazdığı sitem dolu mektubunda aslında içten içe bir yalvarış, içten içe bir çığlık olduğu da kesin.Sesini duyuramama telaşından olsa gerek ki, başına gelenleri tüm çıplaklığıyla yazmış. BÜYÜK KIZIM ÖLDÜ, KÜÇÜĞÜNÜ NASIL HAYATTA TUTABİLİRİM? İki çocuğundan birini illet hastalığa kurban veren Hüseyin Koyuncu, diğer çocuğu Fatmanur?un tedavisi 12 yıldır İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Pediatrik Endokrinoloji Polikliniğinin müdavimlerinden. Randevu sisteminin düzgün çalışmamasından dolayı kimi gün sabahın beşinden akşamın yedisine kadar doktor kuyruğunda, tahlil kuyruğunda geçirmektedir. Dile kolay tam 12 senedir. Bir babanın sırtına yüklenen en talihsiz yük. Hüseyin Koyuncu hastalıktan değil, Ölümden değil, Hastanede çalışan personel ve doktordan şikayet etmesi ise çok şaşırtıcı değil mi? İNSANLIK ÖLDÜ, SIRAYI BOZMA Hüseyin Koyuncu 12 yıldır müdavimi olduğu hastaneye 07 / 06/ 2011 tarihinde sabahın erken saatinde yine gitti. Ancak sabahtan başladığı bekleme kuyruğu öğleden sonraya sarktı. İhtiyaçlarını erteleyerek sırada kaldı hep. Bir an lavabo ihtiyacına yenildi. Beş dakikalığına sıradan koptu. Geldiğinde sırasının geçtiğini öğrendi. İşte ne olduysa bundan sonra olduğunu ifade etti. Hüseyin Bey?e tekrar ve yeniden sıraya geçmesi söylenildi. Sekretere ve D. Hanım?la konuştu. Her durumu anlattığında ise azarlandı. Tazirlendi. İnsanlık öldü, sırayı bozma! Anlayışının değişmesi için de bize mektup yazdı. SAYIN YÖNETİCİLER İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi yöneticileri, hastaneniz hakkında bilimsel gelişme ve başarılı haberlerinize her zaman yer vermeyi bir görev biliyoruz. Ancak Sayın Hüseyin Koyuncu ve benzer bir çok hastadan, personellerinizin hakkında şikayetlerde alıyoruz. Bizler Malatya yerel basın olarak yakinen biliyoruz. Rektörümüz Sayın Cemil Çelik ve Tıp Fakültesi Dekanı Ramazan Özdemir Bey?in personellerinin bu tür davranışları tasvip etmediklerini, ancak sayın rektör ve Dekan Bey?e bu konuda daha çok etkin olmalarını da hatırlatmak istiyoruz.
-----
0
Beitrag gepostet am 13.12.12, 09:29
@1-demet-yasemen
Nr.: 6
Antworten
ayyildizlixxl
-----
0
Beitrag gepostet am 13.12.12, 09:39
@ayyildizlixxl
Nr.: 7
Antworten
ayyildizlixxl
ANTALYA'da yolun karşısına geçmeye çalışan 89 yaşındaki Nazım Özdoğan'a çarpan TIR sürücüsü yoluna devam etti.Ağır yaralanan Özdoğan'a bu kez bir minibüs sürücüsü çarptı ve o da yoluna devam etti.Özdoğan'ın yaşamını yitirdiği olay sonrası TIR sürücüsü yakalanırken, minibüs sürücüsü aranıyor.
=============================================================
Adapazarı'nda 33 yaşındaki K.O. tartıştığı bedensel engelli eşi 30 yaşındaki S.O.'yu dövdü sonra da kaynar su ile haşladı.
Amcasının oğluyla zorla evlendirilen genç kadın kendisini astı.
-----
0
Beitrag gepostet am 13.12.12, 09:40
@ayyildizlixxl
Nr.: 8
Antworten
ayyildizlixxl
-----
0
Beitrag gepostet am 13.12.12, 09:42
@ayyildizlixxl
Nr.: 9
Antworten
askimsin0
ya saa 18 olmus ana haberlerine bakmis gibi oldum.. hic positif birsey yok..insanlar insanlara deger vermiyor artik.. kendi cikari varsa veriyor artik..
-----
NOKTA KADAR MENFAAT ICIN VIRGÜL KADAR EGILMEM..
0
Beitrag gepostet am 13.12.12, 10:09
@ayyildizlixxl
Nr.: 10
Antworten
ayyildizlixxl
//www.edebiyatdefteri.com/siir/394752/benim-adim-insanlik.html
BENİM ADIM İNSANLIK
Ayın bir yüzü aydınlık, bir yüzü karanlık
Benim adım insanlık
Her gönülde farklıdır yerim
Kiminde azdır, kiminde çoktur değerim
Kimi kaybetmiş çoktan, kimi arar durur hiç yoktan
Sorun değerimi, zalim eline düşenden
Kimi nasibini hiç almamış benden
Benim adım insanlık
Bir çocuğun saçını okşayan elim ben
Mazlumun gözündeki yaşı silenim ben
Talihsizin yüzüne gülenim ben
Benim adım insanlık
Bir baş, bir beden ile tarif edilmez cismim
Her ağza yakışmaz benim ismim
Yok, ise yerim, o yüreğin sonu ziyanlık
Benim adım insanlık
Bu dünyada hem yokluk var, hem varlık
Benim adım insanlık
Kini nefreti unutanım ben
Düşenin elinden tutanım ben
Kimi uzaktır Yaratandan
Bir de alır adımı ağzına, utanmadan
Bihaber günah ile sevaptan
Bir de bahseder insanlıktan
Vicdanın kapısını açanım ben
Yüreğe ışık saçanım ben
Öksüze, yetime el uzatanım ben
Benim adım insanlık
Merhamet ile gözden akan yaşım ben
Zulme eğilmeyen başım ben
Sevgiye, dostluğa kardaşım ben
Benim adım insanlık…
Gürsel İLERİ
-----
0
Beitrag gepostet am 13.12.12, 10:22
@askimsin0
Nr.: 11
Antworten
ayyildizlixxl
ne yapayim ya
dünyada iyilikten fazla kötülükler yokmu ?? biliyorum artik kötü haber dinlemekten biktik aslinda ama gercekler bunlar gerci ben buraya yazmissim yazmamissim ne fayda ??
maksat insanligimizi hatirlatmak ve ne kadar da uzak oldugunu göstermek...milletin derdi bugün neler ??asil dertler ne ??? insanlarin mesgul oldugu okadar ivir zivir seyler arasinda unutulan düsündürecek sey asil ne ??? belki bu konularin cogu bizden uzak ama yasayan bilir....yakinlari bilir ne aci ve gercek oldugunu...bizim icin belki sadece bir "haber bülteni"ama bazilarinda hayati
ben cok hassa oldugumdanmi sullu gözlü oldugumdanmi beni ne yazikki cok etkiliyor bunlar... o ben ola bilirdim....benim hayatimda olabilirdi....benim basima gelseydi ?? heleki icin icinde masuuuum bir cocuk ise masum bir kisi ise
neden diye düsünüyorum ...insanlara ibret olsun diyemi ?
...dertlenenler asil dert neymis görsünler diyemi ?
...yoksa herkes oldugu yerde haline sükür etsinlermi diye ?
keske insanlarin ici pislik dolu olmasaymis diyorum bazen kendimce ama herseyde yine vardir bir hayir allah bilir ben bilmem diyorum sonra ....caresizce haber olarak izleyip biraz üzülüp sonra kendi hayatimiza devam ediyoruz ama bu acilari yasayanlar olacak ve bu acilar hic bitmeyecek bu kesin galiba
kimseyi SIKMAK istemem bu konularla ama az olsun düsünsünler istiyorum...biz insan olarak yaratildik ve görevlerimiz ne ??ne icin insan olduk amacimiz ne olmali??para pul gercekten mi önemli bu hayatta yoksa huzur saglik sevgi saygi merhamet mi ?biz bunlari eger kaybettiysek o zaman para pul neye yarar acaba ??
-----
0
Beitrag gepostet am 13.12.12, 10:27
@ayyildizlixxl
Nr.: 12
Antworten
askimsin0
iyi güzel diyorsunda..herkes senin gibi düsünse bu dünyada savas olmaz bende senin gibidim herseyi düsünürdüm,yaradimlarina kosardim elimden geldigi kadar.. ne zaman adam benim yüzüme karsi enayiler olmasa uyaniklar nasil gecinecek diye ..o günden beri dikkat ediyorum gercekten ihtiyaci olana gidiyorum artik..neyse benim cikmam lazim aslinda uzun sohbet ederdik bu konuda ama ich muss raus.. kendine iyi bak
-----
NOKTA KADAR MENFAAT ICIN VIRGÜL KADAR EGILMEM..
0
Beitrag gepostet am 13.12.12, 22:37
@mavi_ihtilal
Nr.: 13
Antworten
ayyildizlixxl
malesef öyle ... bakiyorumda forumlarda bile bu tür konular olunca kimsenin ilgisini cekmiyor veya pek nadir kisiler yorum yazip tepki göstriyor veya ilgileniyor...tvlerde de görüyoruz artik insanlara masal anlatacaksin...dünyayi süslü cicili bicili göstereceksinki reyting olsun
veya tartisma ...sansur olacak ilgi cekecek....vay halimize
yalan dünyada yalan yasayip gidecegiz
-----
0
Beitrag gepostet am 13.12.12, 22:59
@beyaz-altin
Nr.: 14
Antworten
ayyildizlixxl
kusura bakma ama senin keyfinin kahyasi degilim ben begenmiyrsan kendine göre topik ara ozaman ...herkes istedigini postalar...iste insanligin öldügü nokta...digertarafta bu haberlerden bikmis olan insanlar diger tarafta bu haberlerde yer alan insanlar yani bunlari yasayanlar ...sen haline sükür et ve dua et hem kendine hem onlara ...hayirli geceler
-----
0
Beitrag gepostet am 15.12.12, 08:42
@beyaz-altin
Nr.: 15
Antworten
ayyildizlixxl
günaydin ...ooo ben güzel seylerde ekledim tavsiyelerde ekledim ama bak bakalim hangileri ilgi görüyor...ben söylemek istemiyor ama insanlar artik gerceklerden kaciyor...ben kafama bugüm ne takiliyorsa ekliyorum...ne hos geliyorsa ekliyorum sen istersen gi bak benim topiklerime ve bir bak gercekten egitici olan seyler insanlarin ilgi dalimi ? ona bakarsan forumlarim yarisi aslinda insanlari aman aman ilgilendiren seyler degil yani genel olarak onun bunun derdi benide gerdi misali
ama benim bu topigi acmamim sebebi...oluyor ya bazen insanlar minik seylere aglanip dövünüyor...etraflarina bakmiyorlar...bende burda az da olsa minik bi pencere actim...vah vah diyecegimiz yerde hem gercek aci cekenleri gercek dertleri görsünler vede birazcik soru isareti olsun ...insan olmak okadar zormu insan ola bilmek icin nelerimiz eksik ? ince ve derin düsünenler icin...maksat sade haber olsun degil maksat haberleri izlerken his edebilmek...haber izlerken" aman yine kötü haber" diye biliyorsa bi insan...insanlikta eksiklik var demek bence...biliyorum sürekli kötü haberler var zaten ...bakmaya bikiyoruz...ates düsütügü yeri yakar onlarin bikma lüksü bile yok cünkü yasamis veya yasiyorlar bunlari...ayni sehit haberleri gibi...biz izleyip ah ah yine sehit düsmüs derken haberin 10 dakika ardinda haberi unutup güle bilirken...baska bi yerde baska bir ana daha agliyor
neyse roman oldu simdi ...anlata bilmissimdir insallah ne demek istedigimi...kisacasi insanlar bunlari göze alarak hahahaha hihihihihih hohohohohoh azmasinlar ...tamam eglenecek gülecek ama azmayacak !
-----
0
Beitrag gepostet am 15.12.12, 10:29
@eliinaz
Nr.: 16
Antworten
ayyildizlixxl
Ey \\
bak bunu dogru yazdin...burda yani sanal alemde herkes güya dert ortagi...hal hatir soruyor...kanka baci kardes diye yaziyor...herseyimizi paylasiyoruz....ama gercek hayatta neler paylasiyoruz ?paylasmayi biliyormuyuz ?kimbilir hal hatir sormadigimiz nice akrabalar es dostunuz var !sanalda herkes icini döküyor ama gercek icimizde neler var? eh iste yalan dünyada yalana kaptirip gidiyoruz ama hani nerde gercekler gercekleri görmek duymak isteyen kim ??hayir onlar iste ozaman sadece haber !!!okadar programlar var ki ici tartisma dolu kavga gürültü ...reyting almis basini gidiyor ama habere gelince zapping biktik cünkü bunlari"gercekleri"duymaktan kapatin kulaginizi zaplayin nerde tartisma varsa sahte yapay yerler nerede ise onlari izleyelim ...bende yazik diyorum sahte insanliga
bu varis nereye acaba
-----
0
Beitrag gepostet am 15.12.12, 10:53
@ayyildizlixxl
Nr.: 17
Antworten
eses43
merhaba. dün böyleydi insanlik, bu günde böyle yarinmi? korkarim aynen devam edecek......... insan kainatin efendisidir.. hersey ona lutfedilmistir.. ama malesef insan zaaf'larina yenilerek nefsinin igrenc isteklerine boyun egmis ve ruhunu aymazliga, iradesizlige teslim etmistir... bu vahseti uygulamak ne kadar igrencse izleyip seyirci kalmakta o kadar igrenc'tir...
-----
insan bitki hayvan
0
Beitrag gepostet am 16.12.12, 00:06
@eses43
Nr.: 18
Antworten
ayyildizlixxl
Ey \\
"dün böyleydi insanlik, bu günde böyle yarinmi? korkarim aynen devam edecek......... "böyle devam etmez bence ...bugün haber diye izlenenler belki gün gelecek haber bile olamayacak...gayet normal hayatta yer alacak...yani insanlar gitgideli robotlasiyor ya...iste gün gelecek kalblerde robot olup bunlari normal karsilayacak
bence gidis onu gösteriyor...ozaman ne olacak mi ??? para para para
hayirli geceler
-----
0
1
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!