49 aktive Mitglieder

Beitrag gepostet am 04.12.12, 14:57 Nr.: 1 Antworten

ön yargi.......
neden bu kadar ön yargili oluyoruz...neden isin ic yüzünü ögrenmeden karaliyoruz birbirimizi...
Aslinda karsimizdakini anlamaya calissak,onu dinlemeyi ögrenebilsek,"evet ya"haklisin demeyi bilsek...

ne güzel olurdu dimi....                                                                           Aslinda hicte zor deyil biliyormusunuz..

Bakin size bir hikaye anlatayim...

Dag evinde kocasi ölmüs tek basina yasayan hamile bir kadin,kendisine arkadas olmasi icin,dagda yarali olarak buldugu gelincigi evinde beslemeye baslar..
Gelincik kadinin yanindan biran olsun ayrilmaz..iyice evcillesir..Bir süre sonra kadinin cocugu dünyaya gelir,gelincik zarar vermesin diye dikkat eder...

Bir gün birkac dakikaligina evden ayrilmak zorunda kalir..Bebek ile gelincik evde yanliz kalmislardir...

Aradan biraz zaman gecer anne kosarak eve gelir..Gelincigi kanli agzindaki kanlari yalarken görür..Anne cildirmiscasina gelincige saldirir ve oracikta öldürür hayvani...

O sirada icerden bebegin aglama sesini duyar ve odaya gider...Odada besigin icindeki bebegin yaninda duran parcanlamis bir yilan görür..

.....ve gerisi sonsuz bir PiSMANLIK.

Simdi bu hikayeden bir anlam cikaralim ve pisman olacagimiz seyler yapmayalim...

sevgiyle kalin..
0

Beitrag gepostet am 04.12.12, 16:15 @araz-toprak Nr.: 2 Antworten

ön yargi.......
sagol araz...
0

Beitrag gepostet am 04.12.12, 16:16 @biber-dolmasi Nr.: 3 Antworten

ön yargi.......
evet biberim....insanlarin engellilerinden daha büyük bir engel önyargi....en basit örnegini dün aksam ki formda gördük...
0

Beitrag gepostet am 04.12.12, 16:23 @biber-dolmasi Nr.: 4 Antworten

ön yargi.......
nelerde bilirmissin sennnn...
0

Beitrag gepostet am 04.12.12, 16:26 @araz-toprak Nr.: 5 Antworten

ön yargi.......
evet senin actigin bir kac konuda bende sahit oldum,bazilarinin sana nasil önyargili yaklastigina...

ama aldirma derim....sen dogru bildigin yolda devam et..
0

Beitrag gepostet am 04.12.12, 16:31 @biber-dolmasi Nr.: 6 Antworten

ön yargi.......
bilmemmiiiii..
0

Beitrag gepostet am 04.12.12, 17:57 @yaren_guel Nr.: 7 Antworten

ön yargi.......
Tesekkür ederim yaren..

dedigin gibi insan oglunun yapisinda var bu önyargi..ama ben hep "karsindakini yargilamadan önce,anlamaya calis" mantigini savunmusumdur...

gecen bir arkadas ucakta yanyana oturan bir beyaz kadinla,zencinin hikayesini paylasmisti forumda...cok hosuma gitmisti....

kadin yanindaki zenciden rahatsiz olur,yerini deyistirmesi icin hostese rica eder,hosteste yer olmadigini ama en önde birinci sinif ta yer olabilecegini,kaptana sormasi gerektigini söylemis...tabi herkez isin farkinda,bir zaman sonra hostes gelip"kaptandan okeyi aldim"der ve zenciye dönüp sizi birinci sinifa alalim der...ve tüm yolcular olayin basindan beri sessiz kalan zenciyi ve kaptani alkislarlar...

kisaca anlattim hikayeyi...

iste önyargili olmanin bir örnegide böyle olsa gerek..
0

Beitrag gepostet am 04.12.12, 18:39 @emir_79 Nr.: 8 Antworten

ön yargi.......
selam emir......onun bunun lafi ile yola cikmam....kendi gözlerimle görür kendi kulaklarimla duyar ona göre davranirim....!....bi kisi hakkinda ön yargili konusmak o kisiyi kiskanmak veya kendinden üstün görüyor demektir....buda bana ters.......
0

Beitrag gepostet am 04.12.12, 19:02 @esmerkizstgt Nr.: 9 Antworten

ön yargi.......
merhaba esmer...

önyargili olmadan önce yapilacak olumlu hareketler bunlar tabiki...

birde hic tanimadan kisiligini bilmeden önyargiya kapilanlar vardir,buda cok tehlikelidir..
0

Antworten
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!

ön yargi.......