20 aktive Mitglieder
Alle Kategorien
Liebe und Flirt
Politik
Religion
Arbeit, Ausb. und Studium
Sport
Kultur und Gesellschaft
Musik und Kino
Promis
Philosophie
Mode und Trend
Kosmetik und Wellness
Familie und Kinder
Küche und Rezepte
Computer und Internet
Auto und Motor
Reisen
sonstige Themen
Lob und Kritik zu Turkbase
Turkbase Bekanntmachungen
Finde ich gut!
1
2
Beitrag gepostet am 29.10.12, 11:18
Nr.: 1
Antworten
emir_79
Erkek olmak dahada zor.......
simdi gelin söyle bir siraliyalim,neden zormus...
kücükken baslar cilesi erkegin...
kiz kardesin vardir,aman haaa kardesine gözkulak ol sen erkeksin..derler..
ergenlik cagina gelirsin,manita yaparsin kendine,amannn haaa,sevgilindir namusundur koruman lazim gözkulak ol..derler..
yasin olur 18-20 ..geldi askerlik cagin..haydi askere 18 ay..disiplin ögrenme adina yemedigin dayak kalmaz,adam olacaksin yaaa....
askerlik biter,is hayatina atilirsin,3 kurus kazanacam diye cabalar durursun ,aile bütcesine yardim edeyim diye...
yas olmustur 25-26....eee.. evlenme zamani..dügün dernek,evlenirsin ,ondan sonra baslar asil cile cekmeler....
artik ailen vardir ,sorumlu insan sifatini almissindir..ardindan gelir cocuklar...sorumluluk ikiye hatta üce katlanir....gece gündüz calisirsin...artik ben diye bir sey kalmaz,varsa yoksa ailen...
ALLAH muhafaza,maddi durumda iyi deyilse yandin..baslar dirdirlar ,kavgalar..karin para ister,cocuklar oyuncak,elbise vs ister...sen dahada cok calismaya,dahada cok kendini paralamaya calisirsin...
yillar gecer artik cocuklar büyümüstür,seni begenmez olurlar,ama hala para pul isterler..sen yinede evlat dersin calisir didinirsin...
artik yas kemala ermistir,seninde anan aglamistir,zaten ömrün boyunca hic susmamistirki
,cocuklar evlenmek ister,yillar boyu 3 kurus kenara koydun oda bir dügünde gider..
ohhh tam cocuklari evlendirdik,emeklide olduk dersin...bu seferde torunlar gelir..haydi bakalim simdide torunlara bak...
yani sana rahat yüzü yoktur yine....sanki her sey yeniden basliyor gibi olur..
hani birde bu kadar yaptiklarina karsi,bir tesekkür bile edilmezse iste o zaman gözün acik gider...
ve bir gün 4 kisinin omuzunda rahata huzura ermeye götürülürsün....
nasil bilirdiniz rahmetliyi,iyi bilirdik....
ruhuna el fatiha....
0
Beitrag gepostet am 29.10.12, 11:32
@pirana06
Nr.: 2
Antworten
emir_79
merak etme pirana,yurtdisindada farkli deyil bu saydiklarim...
hatta dahada zor diyebilirim...yasamak artik her tarafta zorlasti sadece türkiyede deyil..
0
Beitrag gepostet am 29.10.12, 12:09
@suuu
Nr.: 3
Antworten
emir_79
hikaye güzel..icinde ince mesajlar var tabiki....
yanliz bence bu erkek olmanin zor oldugunu anlatmaktan ziyade,hikayedeki erkegin düsüncesizligini veya bilgisizligini anlatiyor sanki bana..
bilmem yaniliyormuyum..
0
Beitrag gepostet am 29.10.12, 12:19
@lafontaine
Nr.: 4
Antworten
emir_79
gelebilir deyil ,geliyor zaten hemde 45 numara...
ben normal tipik türk erkeginden yola cikarak konuyu actim...halbuki senin saydiklarin benim erkeklerimle bagdasmiyor..
o senin saydigin erkek müsvetteleri,kendini erkek sayan mahluklar,onlari zaten konu disina birakiyoruz...
sorumluluk tasiyabilen ,ailesine sahip cikabilen,ben deyil,biz diyebilen erkekler söz konusu burda lafocum...
0
Beitrag gepostet am 29.10.12, 12:25
@suuu
Nr.: 5
Antworten
emir_79
simdi bu düsüncesizlik ve bilgisizlik her iki taraftada olabiliyor....
bunu yanliz erkeklere mal etmek bence yanlis......simdi sorsak burda acaba kac kisi biliyordur o seftali olayini.....
bende ilk defa duyuyorum mesala..bu benim düsüncesiz birisi oldugumu göstermez..dimi..??
0
Beitrag gepostet am 29.10.12, 12:30
@lafontaine
Nr.: 6
Antworten
emir_79
yok yok..ayagim büyük deyil..42 numara....45 numarayi mahsus yolladim ,hani büyük ya,en azindan iska gecmem..
ya bu insandan insana deyisir....her calisan erkek ,ben size calisiyorum sizlere bakiyorum ,istedigimide yaparim diyecek diye bir kaide yok tabi..
dedim ya..sorumluluk sahibi ,akli basinda bir babanin yapacagi isler deyil bunlar...hatta ve hatta severek yaptiginida söyleyebiliriz...
0
Beitrag gepostet am 29.10.12, 12:39
@katina
Nr.: 7
Antworten
emir_79
dedikleriniz dogru olabilir,yanliz ben bu konuda biraz farkli düsünüyorum,
söyleki,anne babalar cocuklarina istedikleri kadar iyiligi güzelligi,iyi insan olmanin kurallarini ögretsede,disaridaki hayat daha baska seyler sunuyor o insana..yani belli bir zaman sonra cocuk üzerindeki hüküm kayboluyor ve kendi kendine arayislar icine girebiliyor..
buda yasantisinin kalan kismina nasil etki ediyor bilinmez tabi..
0
Beitrag gepostet am 29.10.12, 12:43
@formmann
Nr.: 8
Antworten
emir_79
eyvallah birader...
0
Beitrag gepostet am 29.10.12, 12:51
@suuu
Nr.: 9
Antworten
emir_79
yanlis anlasilmasin,ben oranin buranin erkegi diye ayrim yapmadim...genel olarak ele alalim dedim...yoksa dogunun batinin almanyanin türkiyenin diye ayrimcilik olmaz..erkek erkektir,kadinda kadindir..iyisiyle kötüsüyle..
0
Beitrag gepostet am 29.10.12, 12:58
@lafontaine
Nr.: 10
Antworten
emir_79
bu konuda sana hak veriyorum...malesefki hala töre deyip,kizlarimizi kadinlarimizi öldüren CAHiL insanimiz cok....zaten bu kafalar deyismedikce kadinin ADI yoktur onlarin gözünde...
yere batsin gelenegide,töreside...bu tipler kendilerini "namusumu temizledim"diye avutuyorlar..öldürdükleri hakli durumda bile olsa....zavalli kiza serefsizler tecavüz ediyor,ailesi olacak mahluklar töre diye kizi öldürüyorlar....
yil 2012..ve malesefki bunlar hala yasaniyor...cok yazik.....
0
Beitrag gepostet am 29.10.12, 13:10
@katina
Nr.: 11
Antworten
emir_79
belki ukalalik olarak algiliyacaksiniz ama ben egitim konusundada biraz farkli düsüncedeyim...yani her egitim alan insan ilerki hayatinda 4x4,lük olacak diye bir kaide yoktur..hatta gecenlerde okumustum ,yüksek okul mezunu ,cok iyi yerler gelmis bir (simdi meslegini hatirlamiyorum)vatandas,kendisi gibi ayni mevkideki karisina fena halde siddet uygulamis....bunlar mesleklerinde zirvede olan ve örnek olarak disardaki vatandaslar lanse edilen tipler.......yani bu isin egitimle falan alakasi olmadigini düsünüyorum......anlatabiliyormuyum.....
her sey insanin kendi icinde ve beyninde bitiyor....yani karsimdakini bir insan olarak görebiliyorsam,olay zaten bitmistir...
0
Beitrag gepostet am 29.10.12, 13:14
@mehriban
Nr.: 12
Antworten
emir_79
sana katiliyorum aynen...ayrimcilik yapmak insanlik disi bir olaydir...
0
Beitrag gepostet am 29.10.12, 13:19
@pirana06
Nr.: 13
Antworten
emir_79
cok haklisin pirana....malesefki ömrünü böyle sürdüren bir sürü insanimiz var...anaydi babaydi cocuktu derken bir bakmissin ömür bitmis....
ben sunu cok iyi ögrendimki ,her kim olursa olsun insan kendine zaman ayirmali,kendi icin yasamali...
sonunda kiymet bilinmedikten sonra yaptiklarinin hic bir özelligi kalmiyor...
0
Beitrag gepostet am 29.10.12, 13:33
@lafontaine
Nr.: 14
Antworten
emir_79
bende azevvel katina arkadasima onu anlatmaya calistim....
yani insanin egitim almasi onun iyi insan oldugu anlamina gelmiyor...icindeki canavari disari yansittigi sürece o aldigin egitim kac yazar....
0
Beitrag gepostet am 29.10.12, 13:36
@pirana06
Nr.: 15
Antworten
emir_79
aynen kardesim....bugün yasamak icin karnimizi doyuracagiz,yarin ölecekmis gibi imanimizi yasiyacagiz..
0
Beitrag gepostet am 29.10.12, 21:31
@katina
Nr.: 16
Antworten
emir_79
son yazdiginiz mesaji acaba gercekten anlama kabiliyetimi kaybettimmi diyerek 3 kez okudum....
sizin bana yazdiklarinizdan bir kismini yazmissiniz ,birde benim cevabin bir kismini.....
sonundada "farkli seylerdenmi söz etmisiz"demissiniz....iyide ayni düsüncede olup, farkli yorumluyorsak,sizin bana kendimle celistigimi arti ifade yoksunu oldugumu nasil söyleyebiliyorsunuz anlamis deyilim....
ben hayatim boyunca maksat muhabbet olsun diye bos bos konusmadan ziyade,herzaman haddimi bilerek susmayi bilmisimdir..
ama tabi buda sizin görüsünüzdür..saygi duyariz...
0
Beitrag gepostet am 30.10.12, 15:06
@katina
Nr.: 17
Antworten
emir_79
rica ederim,ne demek ....
o benim cahilligim...
0
Beitrag gepostet am 30.10.12, 15:20
@senseless
Nr.: 18
Antworten
emir_79
yaaa ..sorma senseles,bizim cilemiz bitmez...
üzülmekte haklisin...
0
Beitrag gepostet am 30.10.12, 21:17
@emir_79
Nr.: 19
Antworten
sarmisaklasak
erkekler dogusda sanslidirlar bosuna bahane aramayin. cile kadindadir.
-----
takipcinim cilveli hayat
0
Beitrag gepostet am 30.10.12, 21:26
@sarmisaklasak
Nr.: 20
Antworten
emir_79
ne gibi cile mesela..
0
1
2
Antworten
Um Beiträge posten zu können, musst du dich vorher einloggen!
Der Inhalt darf max. 30000 Zeichen lang sein!